Prognostični test za preventivo HPV virusa na materničnem vratu

Človeški papiloma virusi so pomemben pojav v razvoju raka materničnega vratu (karcinoma), zato je enostavna in zanesljiva detekcija (diagnoza) sprememb celic materničnega vratu,ki jih povzroči HPV, ključnega pomena pri preprečevanju rakavega obolenja.

Najnovejše raziskave kažejo, da igra ključno vlogo pri prognozi displazije (invazivnega karcinoma) L1 kapsidoprotein. Z edinstvenim, zanesljivim in hitrim testom Cytoactiv HPV L1 Screening testom ga lahko na enostaven način zaznate že v 90 minutah (več o Cytoactiv HPV L1 Screening testu si lahko preberete v nadaljevanju ali v letakih na dnu strani).


CYTOACTIV HPV L1 Screening test


S presejalnim Cytoactiv HPV L1 Screening testom lahko predvidevamo prognozo displazije z detekcijo L1 kapsidoproteina v celicah materničnega vratu. L1 kapsidoprotein je jedrni protein, ki se po tem ko se sintetizira v citoplazmi hitro prenese v celično jedrce.

Vsekakor pa je pomemben tudi imunski sistem pacientke, ki skupaj z L1 kapsidoproteinom pripomore k ozdravitvi telesa. Če je torej rezultat pozitiven (to pomeni, da celice materničnega vratu vsebujejo L1 kapsidoprotein) in bo sledila temu stimulacija imunskega sistema, bo le-ta samodeljno pozdarvil telo displazije. Če pa je rezultat negativen (celice materničnega vratu ne vsebujejo L1 kapsidoproteina), poleg tega pa manjka še stimulacija imunskega sistema, se lahko displazija razvije v raka.

Cytoactiv HPV L1 Screening test je proizvod podjetja Cytoimmun in je prognostični test namenjen detekciji L1 kapsidoproteina v PAP in nativnem brisu, histoloških rezinah in vzorcih na enoplastnih objektinih steklih.

Test Cytoactiv je imunokemijska barvna metoda, ki obarva jedro celice materničnega vratu (pozitiven rezultat). Za pozitiven rezultat (t.j., da celica vsebuje L1 kapsidoprotein) je zadostna že ena obarvana celica v vzorcu.

Prednosti:

o prognostični marker za cervikalno displazijo
o samodejno obarvanje vzorca in enostavna evaluacija rezultatov
o rezultati pridobljeni že v 90-ih minutah
o test lahko izvajamo v vseh laboratorijih, brez posebne laboratorijske opreme


Seznam proizvodov se nahaja na dnu spletne strani pod Seznam proizvodov - Cytoimmun. Za več informacij in podatkov vas prosimo, da nas kontaktirate.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Seznam proizvodov - Cytoimmun
Cytoactiv_letak

Celsis

Vodilno podjetje za kontrolo UHT in mlečnih izdelkov na osnovi bioluminiscence.

R-Biopharm

Vodilen proizvajalec na področju ELISA testov za določanje reziduov v prehrani in krmilih.

Cytoimmun

Proizvajalec diagnostičnih testov za preventivo HPV na materničnem vratu.

Zeutec

Nemško podjetje, ki proizvja opremo za natančno, varno in enostavno analizo vzorcev ( pšenica, moka, vino, olja ... ) Instrumenti delujejo na osnovi ( NIR ) tehnologije.

Albagaia

Proizvajalec edinstvenega hitrega testa za detekcijo prisotnosti legionelle v vodnih sistemih.